ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

kwi 12, 2018

Wizyta Biskupa w ŚDS

Dnia 10.04.2018 roku po raz pierwszy zagościł w naszych skromnych progach nowy Biskup Toruński –Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup  Wiesław Śmigiel. Towarzyszył mu ksiądz Paweł Rochman - sekretarz i kapelan Biskupa. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze.

Biskup w towarzystwie Dyrekcji Grudziądzkiego Centrum Caritas zwiedził wszystkie pracownie, rozmawiał z uczestnikami i terapeutami na temat prowadzonych zajęć. Na koniec pobłogosławił nas życząc dalszej wytrwałości w pracy.  wdzięczni za wizytę obdarowaliśmy naszego gościa prezentem: „kosz słodyczy”.

Czekamy na kolejną wizytę

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.