ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

kwi 12, 2018

Wizyta Biskupa w ŚDS

Dnia 10.04.2018 roku po raz pierwszy zagościł w naszych skromnych progach nowy Biskup Toruński –Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup  Wiesław Śmigiel. Towarzyszył mu ksiądz Paweł Rochman - sekretarz i kapelan Biskupa. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze.

Biskup w towarzystwie Dyrekcji Grudziądzkiego Centrum Caritas zwiedził wszystkie pracownie, rozmawiał z uczestnikami i terapeutami na temat prowadzonych zajęć. Na koniec pobłogosławił nas życząc dalszej wytrwałości w pracy.  wdzięczni za wizytę obdarowaliśmy naszego gościa prezentem: „kosz słodyczy”.

Czekamy na kolejną wizytę

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".