Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.    Dowiedz się więcej    Zamknij ten pasek

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty

icon

aktywizacja
zawodowa i społeczna

icon

opieka i zdrowie

icon

chcesz pomóc?

icon

potrzebujesz pomocy?

Aktualności


kwi 9, 2018

Terminy wydawania żywności w ramach POPŻ 2014-2020 - KWIECIEŃ 2018

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty realizuje zadanie pn. "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2017 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

Realizowany program ma na celu pomoc żywnościową dla ok. 2,3 tysiąca osób miesięcznie. Realizacja zadania ma na celu załagodzić niedostatek i ubóstwo w rodzinie oraz realizację działań na rzecz włączenia społecznego uczestników projektu.

 

Program realizowany jest w okresie od 11.09.2017 r. do 31.05.2018 r.
 
Żywność wydawana będzie w punkcie Grudziądzkiego Centrum Caritas przy Al. 23 Stycznia 16 w ściśle określonych terminach
 
Terminy odbioru żywności w kwietniu 2018 r. przez osoby wskazane przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Grudziądzu:
 
16.04.2018 r. - nazwiska: A do E
17.04.2018 r. - nazwiska: F do J
18.04.2018 r. - nazwiska: K
19.04.2018 r. - nazwiska: L do M
20.04.2018 r. - nazwiska: N do O
23.04.2018 r. - nazwiska: P do R
24.04.2018 r. - nazwiska: S do T
25.04.2018 r. - nazwiska: U do Z

30.04.2018 r. - dodatkowy termin (godz. 8.00-10.30)
 

Skład paczki żywnościowej w kwietniu 2018 r. na 1 osobę:

 

1. Groszek - 2 szt. 0,4 kg = 0,8 kg

2. Fasola - 2 szt. 0,4 kg = 0,8 kg

3. Koncentrat pomidorowy - 2 szt. x 0,16 kg = 0,32 kg

4. Buraki - 1 szt. x 0,35 kg = 0,35 kg

5. Powidła - 1 szt. x 0,3 kg = 0,3 kg

6. Makaron jajeczny - 2 szt. x 0,5 kg = 1 kg

7. Mleko - 1 szt. x 1 l

8. Szynka drobiowa - 2 szt. x 0,3 kg = 0,6 kg

9. Szynka wieprzowa - 1 szt. x 0,3 kg = 0,3 kg

10. Filet - 3 szt. x 0,17 kg = 0,51 kg

11. Cukier - 1 szt. x 1 kg = 1 kg

 

Razem:  6,48 kg

 
 
Program współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.