kwi 4, 2018

Wielkandoc w ŚDS

W środę 28 marca 2018 r. W Środowiskowym Domu Samopomocy w Grudziądzu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. Razem z uczestnikami i pracownikami ŚDS do świątecznego stołu zasiedli, Pani Barbara Płochocka - Kierownik z MOPR-u, Pani Aleksandra Kotewicz - Dyrektor DPS-u, ks. Marcin Banach - Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas i ks. Andrzej Kusiński - Proboszcz parafii pw. Ducha Świętego w Grudziądzu.

Tradycyjnie potrawy oraz dekoracje wielkanocne zostały przygotowane przez uczestników i terapeutów ŚDS. Podczas śniadania panowała miła i rodzinna atmosfera, a dla wielu podopiecznych Śniadanie Wielkanocne organizowane w placówce jest jedyną okazją do prawdziwego przeżywania Świąt Wielkanocnych.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.