kwi 4, 2018

Wielkandoc w ŚDS

W środę 28 marca 2018 r. W Środowiskowym Domu Samopomocy w Grudziądzu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. Razem z uczestnikami i pracownikami ŚDS do świątecznego stołu zasiedli, Pani Barbara Płochocka - Kierownik z MOPR-u, Pani Aleksandra Kotewicz - Dyrektor DPS-u, ks. Marcin Banach - Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas i ks. Andrzej Kusiński - Proboszcz parafii pw. Ducha Świętego w Grudziądzu.

Tradycyjnie potrawy oraz dekoracje wielkanocne zostały przygotowane przez uczestników i terapeutów ŚDS. Podczas śniadania panowała miła i rodzinna atmosfera, a dla wielu podopiecznych Śniadanie Wielkanocne organizowane w placówce jest jedyną okazją do prawdziwego przeżywania Świąt Wielkanocnych.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.