kwi 4, 2018

Wielkandoc w ŚDS

W środę 28 marca 2018 r. W Środowiskowym Domu Samopomocy w Grudziądzu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. Razem z uczestnikami i pracownikami ŚDS do świątecznego stołu zasiedli, Pani Barbara Płochocka - Kierownik z MOPR-u, Pani Aleksandra Kotewicz - Dyrektor DPS-u, ks. Marcin Banach - Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas i ks. Andrzej Kusiński - Proboszcz parafii pw. Ducha Świętego w Grudziądzu.

Tradycyjnie potrawy oraz dekoracje wielkanocne zostały przygotowane przez uczestników i terapeutów ŚDS. Podczas śniadania panowała miła i rodzinna atmosfera, a dla wielu podopiecznych Śniadanie Wielkanocne organizowane w placówce jest jedyną okazją do prawdziwego przeżywania Świąt Wielkanocnych.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.