ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

kwi 4, 2018

Wielkandoc w ŚDS

W środę 28 marca 2018 r. W Środowiskowym Domu Samopomocy w Grudziądzu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. Razem z uczestnikami i pracownikami ŚDS do świątecznego stołu zasiedli, Pani Barbara Płochocka - Kierownik z MOPR-u, Pani Aleksandra Kotewicz - Dyrektor DPS-u, ks. Marcin Banach - Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas i ks. Andrzej Kusiński - Proboszcz parafii pw. Ducha Świętego w Grudziądzu.

Tradycyjnie potrawy oraz dekoracje wielkanocne zostały przygotowane przez uczestników i terapeutów ŚDS. Podczas śniadania panowała miła i rodzinna atmosfera, a dla wielu podopiecznych Śniadanie Wielkanocne organizowane w placówce jest jedyną okazją do prawdziwego przeżywania Świąt Wielkanocnych.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.