kwi 4, 2018

II miejsce ŚDS w konkursie najpiękniejszą palmę

W dniu 25.03.2018 r. w Parafii p.w. Ducha Świętego w Grudziądzu odbyło się rozstrzygnięcie konkursu na „najpiękniejszą ręcznie wykonaną palmę”. Zajęliśmy II miejsce w konkursie. Wanesa Regent uczestniczka ŚDS odebrała nagrodę. Serdeczne  podziękowania  składamy organizatorom

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.