mar 27, 2018

Uroczystość w ŚDS

W Środowiskowym Domu Samopomocy w dniu 8 marca zorganizowany został uroczysty Dzień Kobiet. W  tym dniu zagościł u nas salon urody jak i dla pań i panów gdyż święto mężczyzn zorganizowaliśmy w tym samym dniu, oby dwa święta połączyliśmy razem.

Już od rana można było zauważyć, że w placówce panuje odświętna atmosfera.. Uczestnicy przygotowali krótki występ teatralno-muzyczny. Następnie wykonali układ taneczny do utworu „Jezioro łabędzie”. Całe przedstawienie dostarczyło wiele radości i uśmiechu. Nie zabrakło też pięknych życzeń.

Ten szczególny dzień upamiętniliśmy kilkoma zdjęciami.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.