mar 27, 2018

Uroczystość w ŚDS

W Środowiskowym Domu Samopomocy w dniu 8 marca zorganizowany został uroczysty Dzień Kobiet. W  tym dniu zagościł u nas salon urody jak i dla pań i panów gdyż święto mężczyzn zorganizowaliśmy w tym samym dniu, oby dwa święta połączyliśmy razem.

Już od rana można było zauważyć, że w placówce panuje odświętna atmosfera.. Uczestnicy przygotowali krótki występ teatralno-muzyczny. Następnie wykonali układ taneczny do utworu „Jezioro łabędzie”. Całe przedstawienie dostarczyło wiele radości i uśmiechu. Nie zabrakło też pięknych życzeń.

Ten szczególny dzień upamiętniliśmy kilkoma zdjęciami.

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.