lut 1, 2018

Karnawał w ŚDS

„Jest karnawał, w karnawale wszyscy urządzają bale. To tradycja bardzo stara – strojów pięknych co niemiara! Dziś na moje rozkazanie niech się miły nastrój stanie. Niech w zabawie no i w tańcu splotą się ręce przebierańców. Bawmy się więc wesoło, niechaj wszyscy wirują w koło.”

Razem z zaproszonymi mieszkańcami DPS przy ul. Parkowej przeżyliśmy dzień przepełniony muzyką i zabawą! Wspólne tańce, śpiewy i zabawa jako księżniczki, Słowianki, kibice, imprezowiczki, pielęgniarki, czarodzieje i arlekiny na długo pozostaną nam w pamięci.

A Sch

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.