lut 1, 2018

Karnawał w ŚDS

„Jest karnawał, w karnawale wszyscy urządzają bale. To tradycja bardzo stara – strojów pięknych co niemiara! Dziś na moje rozkazanie niech się miły nastrój stanie. Niech w zabawie no i w tańcu splotą się ręce przebierańców. Bawmy się więc wesoło, niechaj wszyscy wirują w koło.”

Razem z zaproszonymi mieszkańcami DPS przy ul. Parkowej przeżyliśmy dzień przepełniony muzyką i zabawą! Wspólne tańce, śpiewy i zabawa jako księżniczki, Słowianki, kibice, imprezowiczki, pielęgniarki, czarodzieje i arlekiny na długo pozostaną nam w pamięci.

A Sch

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".