lut 1, 2018

Karnawał w ŚDS

„Jest karnawał, w karnawale wszyscy urządzają bale. To tradycja bardzo stara – strojów pięknych co niemiara! Dziś na moje rozkazanie niech się miły nastrój stanie. Niech w zabawie no i w tańcu splotą się ręce przebierańców. Bawmy się więc wesoło, niechaj wszyscy wirują w koło.”

Razem z zaproszonymi mieszkańcami DPS przy ul. Parkowej przeżyliśmy dzień przepełniony muzyką i zabawą! Wspólne tańce, śpiewy i zabawa jako księżniczki, Słowianki, kibice, imprezowiczki, pielęgniarki, czarodzieje i arlekiny na długo pozostaną nam w pamięci.

A Sch

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.