sty 15, 2018

10 lat Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu

Dokładnie w 10 rocznicę powstania (pierwszych zajęć) Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas uczestnicy wraz z rodzinami i zaproszonym gośćmi zasiedli przy wspólnym stole. Początek spotkania to czas wspomnień i refleksji podczas prezentacji ukazującej ciekawe wydarzenia z minionych lat a także podziękowań wszystkim tym bez których nie byłoby naszego ŚDS. Następnie zaprezentowali się uczestnicy zajęć w krótkim montażu słowno-muzycznym przygotowanym pod kierunkiem terapeutów.

Jak na taką uroczystość przystało był i prezent, w postaci 9-osobowego busa przystosowanego do przewozu osób na wózkach inwalidzkich zakupionego dzięki dofinansowaniu PFRON a także środkom Caritas Polska, Grudziądzkiego Centrum Caritas i wpłat osób prywatnych.

Na zakończenie spotkanie nie zabrakło okolicznościowego tortu i miłych chwil spędzonych wśród przyjaciół.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.