sty 15, 2018

10 lat Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu

Dokładnie w 10 rocznicę powstania (pierwszych zajęć) Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas uczestnicy wraz z rodzinami i zaproszonym gośćmi zasiedli przy wspólnym stole. Początek spotkania to czas wspomnień i refleksji podczas prezentacji ukazującej ciekawe wydarzenia z minionych lat a także podziękowań wszystkim tym bez których nie byłoby naszego ŚDS. Następnie zaprezentowali się uczestnicy zajęć w krótkim montażu słowno-muzycznym przygotowanym pod kierunkiem terapeutów.

Jak na taką uroczystość przystało był i prezent, w postaci 9-osobowego busa przystosowanego do przewozu osób na wózkach inwalidzkich zakupionego dzięki dofinansowaniu PFRON a także środkom Caritas Polska, Grudziądzkiego Centrum Caritas i wpłat osób prywatnych.

Na zakończenie spotkanie nie zabrakło okolicznościowego tortu i miłych chwil spędzonych wśród przyjaciół.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.