lut 9, 2018

Warsztaty kulinarne dla osób odbierających żywność

UWAGA. Informujemy, że w dniach 12 i 13 lutego 2018 roku odbędą się specjalne warsztaty kulinarne dla osób odbierających żywność z Grudziądzkiego Centrum Caritas w ramach "Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2017 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym".

Plan Warsztatów Kulinarnych pn. "Przekazanie praktycznych wskazówek na bazie otrzymanych produktów"

1. Zbiórka uczestników warsztatów - Al. 23 Stycznia 16, 86-300 Grudziądz.
2. Przywitanie uczestników warsztatów.
3. Rejestracja uczestników - podpis na liście obecności.
4. Przekazanie uczestnikom materiałów warsztatowych oraz wiedzy na temat przygotowania dań z otrzymanych produktów.
5. Omówienie sposobu wykorzystywania żywności w życiu codziennym.
6. Przygotowanie dania.
7. Degustacja dania przez uczestników warsztatów.
8. Omówienie i podsumowanie warsztatów.
9. Wypełnienie ankiety dot. warsztatów.
10. Poczęstunek - bufet kawowy.
Program współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.