lut 9, 2018

Warsztaty kulinarne dla osób odbierających żywność

UWAGA. Informujemy, że w dniach 12 i 13 lutego 2018 roku odbędą się specjalne warsztaty kulinarne dla osób odbierających żywność z Grudziądzkiego Centrum Caritas w ramach "Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2017 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym".

Plan Warsztatów Kulinarnych pn. "Przekazanie praktycznych wskazówek na bazie otrzymanych produktów"

1. Zbiórka uczestników warsztatów - Al. 23 Stycznia 16, 86-300 Grudziądz.
2. Przywitanie uczestników warsztatów.
3. Rejestracja uczestników - podpis na liście obecności.
4. Przekazanie uczestnikom materiałów warsztatowych oraz wiedzy na temat przygotowania dań z otrzymanych produktów.
5. Omówienie sposobu wykorzystywania żywności w życiu codziennym.
6. Przygotowanie dania.
7. Degustacja dania przez uczestników warsztatów.
8. Omówienie i podsumowanie warsztatów.
9. Wypełnienie ankiety dot. warsztatów.
10. Poczęstunek - bufet kawowy.
Program współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.