lut 17, 2018

ŚDS na Mistrzostwach Futbolu Stołowego w Toruniu

15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.

Zgodnie z przepisami obowiązującymi na tegorocznych mistrzostwach odbyło się losowanie grup, kwalifikacje do kolejnych rund i fazy pucharowej, a w końcu wyłonienie zwycięzcy turnieju. Nad przebiegiem poszczególnych rozgrywek czuwali sędziowie. Wszystkim dopisywał dobry humor, panowały zasady zdrowej rywalizacji. Na zakończenie turnieju odbyło się rozdanie dyplomów i upominków za udział w zawodach.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.