sty 15, 2018

Warsztaty kulinarne dla osób odbierających żywność

UWAGA. Informujemy, że w dniach 18, 19, 24, 25 stycznia 2018 roku odbędą się specjalne warsztaty kulinarne dla osób odbierających żywność z Grudziądzkiego Centrum Caritas w ramach "Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2017 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym".

Plan Warsztatów Kulinarnych pn. "Przekazanie praktycznych wskazówek na bazie otrzymanych produktów"

1. Zbiórka uczestników warsztatów - Al. 23 Stycznia 16, 86-300 Grudziądz.
2. Przywitanie uczestników warsztatów.
3. Rejestracja uczestników - podpis na liście obecności.
4. Przekazanie uczestnikom materiałów warsztatowych oraz wiedzy na temat przygotowania dań z otrzymanych produktów.
5. Omówienie sposobu wykorzystywania żywności w życiu codziennym.
6. Przygotowanie dania.
7. Degustacja dania przez uczestników warsztatów.
8. Omówienie i podsumowanie warsztatów.
9. Wypełnienie ankiety dot. warsztatów.
10. Poczęstunek - bufet kawowy.
Program współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.