gru 19, 2017

Nakielski Przegląd Kabaretowy Środowiskowych Domów Samopomocy

Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas po raz pierwszy wzięli udział w Nakielskim Przeglądzie Kabaretowym Środowiskowych Domów Samopomocy, którego tematem przewodnim były w tym roku podróże. Wprawdzie nie zwyciężyli (tylko jedno miejsce było punktowane), ale za to jak wyglądali….

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.