gru 14, 2017

Caritas przygotuje paczki świąteczne dla dzieci i rodzin

Grudziądzkie Centrum Caritas tradycyjnie, jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne dla dzieci i rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadań publicznych powierzonych przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla dzieci z rodzin korzystajacych z pomocy społecznej" oraz "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".

Na realizację zadania "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla dzieci z rodzin korzystajacych z pomocy społecznej" Grudziądzkie Centrum Caritas otrzyma dotację z budżetu miasta Grudziądza w kwocie 10 625 zł.

Na realizację zadania "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej" Grudziądzkie Centrum caritas otrzyma dotację z budżetu miasta Grudziądza w kwocie 5250 zł.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.