gru 11, 2017

I miejsce w Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych FART

30 listopada br. uczestnicy ŚDS brali udział  VI już Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych FART w Bydgoszczy który tym razem miał zasięg ogólnopolski a tematem tegorocznego festiwalu były słowa Św. Brata Alberta „Powinno się być dobrym jak chleb”. W festiwalu wzięło 202 osoby z całej polski a z naszego ośrodka do udziału przystąpiło ośmiu uczestników, w kategorii: rękodzieło, fotografia, malarstwo i twórczość  literacka.

Podczas Koncertu Galowego w Sanktuarium MB Królowej Męczenników w Bydgoszczy odbyło się wręczenie nagród laureatom. W tym roku  zajęliśmy I i III miejsce w kategorii fotografia. II miejsce w  kategorii twórczość literacka, wyróżnienie w kategorii rękodzieło oraz wyróżnienie w kategorii malarstwo. Gratulujemy wszystkim.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.