gru 11, 2017

I miejsce w Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych FART

30 listopada br. uczestnicy ŚDS brali udział  VI już Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych FART w Bydgoszczy który tym razem miał zasięg ogólnopolski a tematem tegorocznego festiwalu były słowa Św. Brata Alberta „Powinno się być dobrym jak chleb”. W festiwalu wzięło 202 osoby z całej polski a z naszego ośrodka do udziału przystąpiło ośmiu uczestników, w kategorii: rękodzieło, fotografia, malarstwo i twórczość  literacka.

Podczas Koncertu Galowego w Sanktuarium MB Królowej Męczenników w Bydgoszczy odbyło się wręczenie nagród laureatom. W tym roku  zajęliśmy I i III miejsce w kategorii fotografia. II miejsce w  kategorii twórczość literacka, wyróżnienie w kategorii rękodzieło oraz wyróżnienie w kategorii malarstwo. Gratulujemy wszystkim.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.