ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

gru 11, 2017

I miejsce w Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych FART

30 listopada br. uczestnicy ŚDS brali udział  VI już Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych FART w Bydgoszczy który tym razem miał zasięg ogólnopolski a tematem tegorocznego festiwalu były słowa Św. Brata Alberta „Powinno się być dobrym jak chleb”. W festiwalu wzięło 202 osoby z całej polski a z naszego ośrodka do udziału przystąpiło ośmiu uczestników, w kategorii: rękodzieło, fotografia, malarstwo i twórczość  literacka.

Podczas Koncertu Galowego w Sanktuarium MB Królowej Męczenników w Bydgoszczy odbyło się wręczenie nagród laureatom. W tym roku  zajęliśmy I i III miejsce w kategorii fotografia. II miejsce w  kategorii twórczość literacka, wyróżnienie w kategorii rękodzieło oraz wyróżnienie w kategorii malarstwo. Gratulujemy wszystkim.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.