wrz 22, 2017

"Strzał w dziesiątkę" – uczestnicy ŚDS na zawodach sportowo - rekreacyjnych

14 września 2017 roku ekipa z naszej placówki składająca się z dwóch drużyn wyjechała do Wąbrzeźna na zawody sportowo-rekreacyjne. Impreza była zorganizowana wyłącznie dla osób na wózkach inwalidzkich. Zawody zostały zorganizowane w kręgielni "Mango" pod patronatem WSPDZST w Wąbrzeźnie oraz WTZ Wąbrzeźno.

Nasi uczestnicy zdobyli trzecie miejsce w konkurencji drużynowej. Atmosfera była wspaniała, wszyscy świetnie się bawili. Na zakończenie imprezy wszyscy zawodnicy otrzymali puchary, dyplomy oraz różnego rodzaju upominki.

Gratulujemy zawodnikom!

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.