wrz 22, 2017

"Strzał w dziesiątkę" – uczestnicy ŚDS na zawodach sportowo - rekreacyjnych

14 września 2017 roku ekipa z naszej placówki składająca się z dwóch drużyn wyjechała do Wąbrzeźna na zawody sportowo-rekreacyjne. Impreza była zorganizowana wyłącznie dla osób na wózkach inwalidzkich. Zawody zostały zorganizowane w kręgielni "Mango" pod patronatem WSPDZST w Wąbrzeźnie oraz WTZ Wąbrzeźno.

Nasi uczestnicy zdobyli trzecie miejsce w konkurencji drużynowej. Atmosfera była wspaniała, wszyscy świetnie się bawili. Na zakończenie imprezy wszyscy zawodnicy otrzymali puchary, dyplomy oraz różnego rodzaju upominki.

Gratulujemy zawodnikom!

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.