wrz 22, 2017

"Strzał w dziesiątkę" – uczestnicy ŚDS na zawodach sportowo - rekreacyjnych

14 września 2017 roku ekipa z naszej placówki składająca się z dwóch drużyn wyjechała do Wąbrzeźna na zawody sportowo-rekreacyjne. Impreza była zorganizowana wyłącznie dla osób na wózkach inwalidzkich. Zawody zostały zorganizowane w kręgielni "Mango" pod patronatem WSPDZST w Wąbrzeźnie oraz WTZ Wąbrzeźno.

Nasi uczestnicy zdobyli trzecie miejsce w konkurencji drużynowej. Atmosfera była wspaniała, wszyscy świetnie się bawili. Na zakończenie imprezy wszyscy zawodnicy otrzymali puchary, dyplomy oraz różnego rodzaju upominki.

Gratulujemy zawodnikom!

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.