wrz 22, 2017

"Strzał w dziesiątkę" – uczestnicy ŚDS na zawodach sportowo - rekreacyjnych

14 września 2017 roku ekipa z naszej placówki składająca się z dwóch drużyn wyjechała do Wąbrzeźna na zawody sportowo-rekreacyjne. Impreza była zorganizowana wyłącznie dla osób na wózkach inwalidzkich. Zawody zostały zorganizowane w kręgielni "Mango" pod patronatem WSPDZST w Wąbrzeźnie oraz WTZ Wąbrzeźno.

Nasi uczestnicy zdobyli trzecie miejsce w konkurencji drużynowej. Atmosfera była wspaniała, wszyscy świetnie się bawili. Na zakończenie imprezy wszyscy zawodnicy otrzymali puchary, dyplomy oraz różnego rodzaju upominki.

Gratulujemy zawodnikom!

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.