ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

wrz 22, 2017

"Strzał w dziesiątkę" – uczestnicy ŚDS na zawodach sportowo - rekreacyjnych

14 września 2017 roku ekipa z naszej placówki składająca się z dwóch drużyn wyjechała do Wąbrzeźna na zawody sportowo-rekreacyjne. Impreza była zorganizowana wyłącznie dla osób na wózkach inwalidzkich. Zawody zostały zorganizowane w kręgielni "Mango" pod patronatem WSPDZST w Wąbrzeźnie oraz WTZ Wąbrzeźno.

Nasi uczestnicy zdobyli trzecie miejsce w konkurencji drużynowej. Atmosfera była wspaniała, wszyscy świetnie się bawili. Na zakończenie imprezy wszyscy zawodnicy otrzymali puchary, dyplomy oraz różnego rodzaju upominki.

Gratulujemy zawodnikom!

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".