paź 2, 2017

Trwa rekrutacja do projektu "Od bezrobocia do zatrudnienia"

Grudziądzkie Centrum Caritas od lipca br. realizuje projekt pn. Od bezrobocia do zatrudnienia. Głownym celem projektu jest zwiększenie możliwości zatrudnienia 40 osób młodych w wieku 15-29 bezrobotnych niezarejestrowanych w ewidencji urzędów pracy, które nie uczestniczą w kształceniu i szkoleniu (tzw. młodzież NEET), z terenu miasta Grudziądza i powiatu grudziądzkiego, w tym osób niepełnosprawnych oraz osób o niskich kwalifikacjach w okresie od 01.07.2017 r. do 30.06.2018 r. REKRUTACJA TRWA DO LISTOPADA.

Do udziału w projekcie zapraszamy osoby:

- do 29 roku życia,

- bezrobotne niezarejestrowane w urzedach pracy,

- które nie kształcą się i nie uczą w systemie stacjonarnym,

- zamieszkujące miasto Grudziadz lub powiat grudziądzki.

Uczestnikom projektu zapewniamy:

- przygotowanie Indywidualnego Programu Działania;

- poradnictwo zawodowe i posrednictwo pracy,

- szkolenia zawodowe i staże,

- zwrot kosztów dojazdu na szkolenie oraz staż,

- zwrot kosztów opieki nad dzieckiem.

Udział w projekcie nie skutkuje utratą rent rodzinnych.

Projekt jest realizowany w ramach Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych.

Dokumenty rekrutacyjne:

Regulamin rekrutacji i uczestnictwa

Formularz zgłoszeniowy

Więcej informacji w Biurze projektu:

Grudziądzkie Centrum Caritas

ul. Klasztorna 6 (p. 26)

86-300 Grudziądz

Koordynator projektu: Szymon Ronowski

Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój
lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.