wrz 26, 2017

Podsumowanie akcji "Kromka Chleba dla sąsiada"

Grudziądzkie Centrum Caritas właczyło się w akcję "Kromka Chleba dla sąsiada". 19 września br. w sklepach sieci Biedronka przeprowadzona została zbiórka żywności. Wolonatriuszom ze Szkolnych Kół Caritas oraz Centrum Wolonatriatu Caritas udało się zebrać prawie 300 kg żywności. Paczki żywnościowe zostaną przekazane osobom starszym oraz rodzinom wskazanym przez Grudziądzkie Centrum Caritas.

Akcja "Kromka Chleba dla sąsiada" z jednej strony ma na celu zgromadzenie żywności, która zostanie przekazana osobom ubogim, z drugiej, zbiórkę środków na pomoc dla nich, z trzeciej zaś, uświadomienie społeczeństwa na ich potrzeby i los.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.