wrz 26, 2017

Podsumowanie akcji "Kromka Chleba dla sąsiada"

Grudziądzkie Centrum Caritas właczyło się w akcję "Kromka Chleba dla sąsiada". 19 września br. w sklepach sieci Biedronka przeprowadzona została zbiórka żywności. Wolonatriuszom ze Szkolnych Kół Caritas oraz Centrum Wolonatriatu Caritas udało się zebrać prawie 300 kg żywności. Paczki żywnościowe zostaną przekazane osobom starszym oraz rodzinom wskazanym przez Grudziądzkie Centrum Caritas.

Akcja "Kromka Chleba dla sąsiada" z jednej strony ma na celu zgromadzenie żywności, która zostanie przekazana osobom ubogim, z drugiej, zbiórkę środków na pomoc dla nich, z trzeciej zaś, uświadomienie społeczeństwa na ich potrzeby i los.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.