wrz 26, 2017

Podsumowanie akcji "Kromka Chleba dla sąsiada"

Grudziądzkie Centrum Caritas właczyło się w akcję "Kromka Chleba dla sąsiada". 19 września br. w sklepach sieci Biedronka przeprowadzona została zbiórka żywności. Wolonatriuszom ze Szkolnych Kół Caritas oraz Centrum Wolonatriatu Caritas udało się zebrać prawie 300 kg żywności. Paczki żywnościowe zostaną przekazane osobom starszym oraz rodzinom wskazanym przez Grudziądzkie Centrum Caritas.

Akcja "Kromka Chleba dla sąsiada" z jednej strony ma na celu zgromadzenie żywności, która zostanie przekazana osobom ubogim, z drugiej, zbiórkę środków na pomoc dla nich, z trzeciej zaś, uświadomienie społeczeństwa na ich potrzeby i los.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.