wrz 15, 2017

ŚDS - zajęliśmy III miejsce w VI konkursie fotografii amatorskiej pt. „Lato, czy to Ty…?”

Uczestnicy ŚDS wzięli udział VI Konkursie Fotografii Amatorskiej w Środowiskowym  Domu Samopomocy w Radziejowie. Tematem tegorocznej „rywalizacji” fotograficznej było „Lato, czy to Ty…?” a udział w niej wzięło piętnaście placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych. Przewodnią myślą konkursu było ukazanie osób niepełnosprawnych jako kreatywnych autorów, odnalezienie osób utalentowanych w dziedzinie fotografii, ale też ukazanie możliwości oddziaływania terapeutycznego, jakie stwarza obcowanie z fotografią.

Wernisaż nadesłanych prac oraz uroczyste wręczenie nagród laureatom i uczestnikom konkursu zakończyło spotkanie.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.