wrz 15, 2017

ŚDS - zajęliśmy III miejsce w VI konkursie fotografii amatorskiej pt. „Lato, czy to Ty…?”

Uczestnicy ŚDS wzięli udział VI Konkursie Fotografii Amatorskiej w Środowiskowym  Domu Samopomocy w Radziejowie. Tematem tegorocznej „rywalizacji” fotograficznej było „Lato, czy to Ty…?” a udział w niej wzięło piętnaście placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych. Przewodnią myślą konkursu było ukazanie osób niepełnosprawnych jako kreatywnych autorów, odnalezienie osób utalentowanych w dziedzinie fotografii, ale też ukazanie możliwości oddziaływania terapeutycznego, jakie stwarza obcowanie z fotografią.

Wernisaż nadesłanych prac oraz uroczyste wręczenie nagród laureatom i uczestnikom konkursu zakończyło spotkanie.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".