wrz 15, 2017

ŚDS - zajęliśmy III miejsce w VI konkursie fotografii amatorskiej pt. „Lato, czy to Ty…?”

Uczestnicy ŚDS wzięli udział VI Konkursie Fotografii Amatorskiej w Środowiskowym  Domu Samopomocy w Radziejowie. Tematem tegorocznej „rywalizacji” fotograficznej było „Lato, czy to Ty…?” a udział w niej wzięło piętnaście placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych. Przewodnią myślą konkursu było ukazanie osób niepełnosprawnych jako kreatywnych autorów, odnalezienie osób utalentowanych w dziedzinie fotografii, ale też ukazanie możliwości oddziaływania terapeutycznego, jakie stwarza obcowanie z fotografią.

Wernisaż nadesłanych prac oraz uroczyste wręczenie nagród laureatom i uczestnikom konkursu zakończyło spotkanie.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.