wrz 13, 2017

Trwa projekt "Bliżej nas"

Podopieczni Świetlicy "Przystań" biorą udział w  projekcie pt. "Bliżej siebie". Pierwsze zajęcia odbyły się 6. września na grudziądzkiej Marinie. Partnerami wspierającymi przedsięwzięcie dofinansowane ze środków programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich Bis są: Grudziądzkie Centrum Caritas oraz Miejski Ośrodek Rekreacji i Wypoczynku.

Głównym celem projektu jest zwiększenie dostępu do edukacji kulturalnej oraz aktywizacja ukierunkowana na rozwój dzieci uczęszczających regularnie na zajęcia Świetlicy "Przystań".

Zaplanowano m.in.: cykl warsztatów twórczego rozwoju, warsztaty edukacyjne w Pracowni Rzeźby w Rakowcu, zwiedzanie Muzeum Mydła i Historii Brudu w Bydgoszczy, zajęcia edukacyjne w Muzeum Okręgowym im. Leona Wyczółkowskiego w Bydgoszczy i warsztaty kreatywne w grudziądzkim Muzeum. Wszystkie działania realizowane będą od września do listopada br.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".