wrz 12, 2017

"Biesiada Smaków" ŚDS w Chełmnie

W dniu 8.09.2017 r delegacja Środowiskowego Domu Samopomocy z Grudziądza wzięła udział w Biesiadzie Smaków organizowanej przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Chełmnie. Główną konkurencją było skomponowanie odżywczych kanapek  i ułożenie hasła promującego zdrowe odżywianie.

Nasza ekipa dzielnie się spisała przygotowując pyszne, zdrowe i kolorowe kanapki a przyświecało im hasło: „Dużo warzyw, sera, szynki – to są same witaminki”. Nie zabrakło też innych atrakcji: zdobienia glinianych dzbanków, talerzy, malowania obrazów warzywami oraz zabawy tanecznej. Pogoda dopisała, humory również.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.