wrz 12, 2017

"Biesiada Smaków" ŚDS w Chełmnie

W dniu 8.09.2017 r delegacja Środowiskowego Domu Samopomocy z Grudziądza wzięła udział w Biesiadzie Smaków organizowanej przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Chełmnie. Główną konkurencją było skomponowanie odżywczych kanapek  i ułożenie hasła promującego zdrowe odżywianie.

Nasza ekipa dzielnie się spisała przygotowując pyszne, zdrowe i kolorowe kanapki a przyświecało im hasło: „Dużo warzyw, sera, szynki – to są same witaminki”. Nie zabrakło też innych atrakcji: zdobienia glinianych dzbanków, talerzy, malowania obrazów warzywami oraz zabawy tanecznej. Pogoda dopisała, humory również.

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.