wrz 12, 2017

"Biesiada Smaków" ŚDS w Chełmnie

W dniu 8.09.2017 r delegacja Środowiskowego Domu Samopomocy z Grudziądza wzięła udział w Biesiadzie Smaków organizowanej przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Chełmnie. Główną konkurencją było skomponowanie odżywczych kanapek  i ułożenie hasła promującego zdrowe odżywianie.

Nasza ekipa dzielnie się spisała przygotowując pyszne, zdrowe i kolorowe kanapki a przyświecało im hasło: „Dużo warzyw, sera, szynki – to są same witaminki”. Nie zabrakło też innych atrakcji: zdobienia glinianych dzbanków, talerzy, malowania obrazów warzywami oraz zabawy tanecznej. Pogoda dopisała, humory również.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.