ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

wrz 12, 2017

"Biesiada Smaków" ŚDS w Chełmnie

W dniu 8.09.2017 r delegacja Środowiskowego Domu Samopomocy z Grudziądza wzięła udział w Biesiadzie Smaków organizowanej przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Chełmnie. Główną konkurencją było skomponowanie odżywczych kanapek  i ułożenie hasła promującego zdrowe odżywianie.

Nasza ekipa dzielnie się spisała przygotowując pyszne, zdrowe i kolorowe kanapki a przyświecało im hasło: „Dużo warzyw, sera, szynki – to są same witaminki”. Nie zabrakło też innych atrakcji: zdobienia glinianych dzbanków, talerzy, malowania obrazów warzywami oraz zabawy tanecznej. Pogoda dopisała, humory również.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".