sie 25, 2017

Nasi na Pikniku ogórkowym w ŚDS w Bliźnie

Dnia 24 sierpnia 2017r. uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas wyjechali na VII Piknik Ogórkowy organizowany przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Bliźnie.  Jak co roku całą imprezę poprowadził Dyrektor Toruńskiego Centrum Caritas ks. Artur Szymczyk.

W trakcie spotkania uczestnicy wspólnie kisili ogórki, które można było zabrać ze sobą oraz wykonywali rzeźby z ogórka. Atmosfera podczas wyjazdu była bardzo miła, wszyscy dobrze się bawili i wrócili bardzo zadowoleni. Organizatorom dziękujemy za zaproszenie, poczęstunek i wspólną zabawę.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".