sie 25, 2017

Nasi na Pikniku ogórkowym w ŚDS w Bliźnie

Dnia 24 sierpnia 2017r. uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas wyjechali na VII Piknik Ogórkowy organizowany przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Bliźnie.  Jak co roku całą imprezę poprowadził Dyrektor Toruńskiego Centrum Caritas ks. Artur Szymczyk.

W trakcie spotkania uczestnicy wspólnie kisili ogórki, które można było zabrać ze sobą oraz wykonywali rzeźby z ogórka. Atmosfera podczas wyjazdu była bardzo miła, wszyscy dobrze się bawili i wrócili bardzo zadowoleni. Organizatorom dziękujemy za zaproszenie, poczęstunek i wspólną zabawę.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.