sie 25, 2017

Nasi na Pikniku ogórkowym w ŚDS w Bliźnie

Dnia 24 sierpnia 2017r. uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas wyjechali na VII Piknik Ogórkowy organizowany przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Bliźnie.  Jak co roku całą imprezę poprowadził Dyrektor Toruńskiego Centrum Caritas ks. Artur Szymczyk.

W trakcie spotkania uczestnicy wspólnie kisili ogórki, które można było zabrać ze sobą oraz wykonywali rzeźby z ogórka. Atmosfera podczas wyjazdu była bardzo miła, wszyscy dobrze się bawili i wrócili bardzo zadowoleni. Organizatorom dziękujemy za zaproszenie, poczęstunek i wspólną zabawę.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.