sie 25, 2017

Nasi na Pikniku ogórkowym w ŚDS w Bliźnie

Dnia 24 sierpnia 2017r. uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas wyjechali na VII Piknik Ogórkowy organizowany przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Bliźnie.  Jak co roku całą imprezę poprowadził Dyrektor Toruńskiego Centrum Caritas ks. Artur Szymczyk.

W trakcie spotkania uczestnicy wspólnie kisili ogórki, które można było zabrać ze sobą oraz wykonywali rzeźby z ogórka. Atmosfera podczas wyjazdu była bardzo miła, wszyscy dobrze się bawili i wrócili bardzo zadowoleni. Organizatorom dziękujemy za zaproszenie, poczęstunek i wspólną zabawę.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.