cze 29, 2017

Występy ŚDS w Kruszwicy

Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu wzięli udział w dwudniowym Przeglądzie Artystycznym Osób Niepełnosprawnych „Kruszwickie Echa”. Nasz zespół pn. „Kulinarni” w składzie: Michał Klat, Wanesa Regent, Wioleta Szczechowska, Wiesława Mosiołek i Natalia Kieloch przygotowany przez Panią Agnieszkę Kubną-Karasek  i Aleksandrę Kieloch wystąpił w konkursie pn. Mini Playback Show. Wśród  13 startujących ekip okazali się bezkonkurencyjni i zajęli I miejsce. Brawo!

Pogoda i humory dopisały, o czym świadczą załączone zdjęcia...

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.