cze 29, 2017

Występy ŚDS w Kruszwicy

Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu wzięli udział w dwudniowym Przeglądzie Artystycznym Osób Niepełnosprawnych „Kruszwickie Echa”. Nasz zespół pn. „Kulinarni” w składzie: Michał Klat, Wanesa Regent, Wioleta Szczechowska, Wiesława Mosiołek i Natalia Kieloch przygotowany przez Panią Agnieszkę Kubną-Karasek  i Aleksandrę Kieloch wystąpił w konkursie pn. Mini Playback Show. Wśród  13 startujących ekip okazali się bezkonkurencyjni i zajęli I miejsce. Brawo!

Pogoda i humory dopisały, o czym świadczą załączone zdjęcia...

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.