cze 29, 2017

Występy ŚDS w Kruszwicy

Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu wzięli udział w dwudniowym Przeglądzie Artystycznym Osób Niepełnosprawnych „Kruszwickie Echa”. Nasz zespół pn. „Kulinarni” w składzie: Michał Klat, Wanesa Regent, Wioleta Szczechowska, Wiesława Mosiołek i Natalia Kieloch przygotowany przez Panią Agnieszkę Kubną-Karasek  i Aleksandrę Kieloch wystąpił w konkursie pn. Mini Playback Show. Wśród  13 startujących ekip okazali się bezkonkurencyjni i zajęli I miejsce. Brawo!

Pogoda i humory dopisały, o czym świadczą załączone zdjęcia...

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.