cze 29, 2017

Występy ŚDS w Kruszwicy

Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu wzięli udział w dwudniowym Przeglądzie Artystycznym Osób Niepełnosprawnych „Kruszwickie Echa”. Nasz zespół pn. „Kulinarni” w składzie: Michał Klat, Wanesa Regent, Wioleta Szczechowska, Wiesława Mosiołek i Natalia Kieloch przygotowany przez Panią Agnieszkę Kubną-Karasek  i Aleksandrę Kieloch wystąpił w konkursie pn. Mini Playback Show. Wśród  13 startujących ekip okazali się bezkonkurencyjni i zajęli I miejsce. Brawo!

Pogoda i humory dopisały, o czym świadczą załączone zdjęcia...

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.