cze 7, 2017

Festyn Rodzinny w Środowiskowym Domu Samopomocy

Festyn Rodzinny który odbył się 06.06.2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy, to prawdziwe święto dla wszystkich osób związanych z tą placówką. Celem festynu, na który zostały  zaproszone  najbliższe  osoby naszych uczestników (rodzice, rodzeństwo) była przede wszystkim dobra zabawa

W programie Festynu było mnóstwo zabaw i konkursów z nagrodami oraz występy. Nie brakowało także atrakcji muzycznych, konkurencji integracyjnych oraz tradycyjnego grilla. Wszyscy bardzo dobrze się bawili. Można było skorzystać z punktu gastronomicznego „Pajda ze smalcem” czy ciasta i grochówki. Tegoroczny festyn rodzinny po raz kolejny potwierdził, jak ważna jest integracja.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.