cze 7, 2017

Festyn Rodzinny w Środowiskowym Domu Samopomocy

Festyn Rodzinny który odbył się 06.06.2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy, to prawdziwe święto dla wszystkich osób związanych z tą placówką. Celem festynu, na który zostały  zaproszone  najbliższe  osoby naszych uczestników (rodzice, rodzeństwo) była przede wszystkim dobra zabawa

W programie Festynu było mnóstwo zabaw i konkursów z nagrodami oraz występy. Nie brakowało także atrakcji muzycznych, konkurencji integracyjnych oraz tradycyjnego grilla. Wszyscy bardzo dobrze się bawili. Można było skorzystać z punktu gastronomicznego „Pajda ze smalcem” czy ciasta i grochówki. Tegoroczny festyn rodzinny po raz kolejny potwierdził, jak ważna jest integracja.

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.