cze 7, 2017

Festyn Rodzinny w Środowiskowym Domu Samopomocy

Festyn Rodzinny który odbył się 06.06.2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy, to prawdziwe święto dla wszystkich osób związanych z tą placówką. Celem festynu, na który zostały  zaproszone  najbliższe  osoby naszych uczestników (rodzice, rodzeństwo) była przede wszystkim dobra zabawa

W programie Festynu było mnóstwo zabaw i konkursów z nagrodami oraz występy. Nie brakowało także atrakcji muzycznych, konkurencji integracyjnych oraz tradycyjnego grilla. Wszyscy bardzo dobrze się bawili. Można było skorzystać z punktu gastronomicznego „Pajda ze smalcem” czy ciasta i grochówki. Tegoroczny festyn rodzinny po raz kolejny potwierdził, jak ważna jest integracja.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.