cze 7, 2017

Festyn Rodzinny w Środowiskowym Domu Samopomocy

Festyn Rodzinny który odbył się 06.06.2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy, to prawdziwe święto dla wszystkich osób związanych z tą placówką. Celem festynu, na który zostały  zaproszone  najbliższe  osoby naszych uczestników (rodzice, rodzeństwo) była przede wszystkim dobra zabawa

W programie Festynu było mnóstwo zabaw i konkursów z nagrodami oraz występy. Nie brakowało także atrakcji muzycznych, konkurencji integracyjnych oraz tradycyjnego grilla. Wszyscy bardzo dobrze się bawili. Można było skorzystać z punktu gastronomicznego „Pajda ze smalcem” czy ciasta i grochówki. Tegoroczny festyn rodzinny po raz kolejny potwierdził, jak ważna jest integracja.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.