maj 30, 2017

KOLONIE 2017 - informacje

W związku z rozstrzygnięciem konkursu na organizacje kolonii informujemy: Termin: 13-22 lipiec 2017 r. Miejsce: Rytebłota. Dopłata: 300 zł od osoby.

Osoby które zapisywały dzieci na kolonie proszone są o pilny kontakt pod numerem telefonu: 56/6431640 lub 600376528.

Zebranie rodziców i opiekunów osób zakwalifikowanych odbędzie się 8 czerwca o godz. 17.00 w budynku Grudziądzkiego Centrum Caritas ul. Marcinkowskiego 6-8

Osoby które do 8 czerwca nie potwierdzą uczestnictwa dziecka w koloniach i nie będą na spotkaniu organizacyjnym zostaną wykreślone z listy!!!

Zadanie finansowane przez:

Urząd Miejski w Grudziadzu

Grudziądzkie Centrum Caritas
lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.