maj 30, 2017

KOLONIE 2017 - informacje

W związku z rozstrzygnięciem konkursu na organizacje kolonii informujemy: Termin: 13-22 lipiec 2017 r. Miejsce: Rytebłota. Dopłata: 300 zł od osoby.

Osoby które zapisywały dzieci na kolonie proszone są o pilny kontakt pod numerem telefonu: 56/6431640 lub 600376528.

Zebranie rodziców i opiekunów osób zakwalifikowanych odbędzie się 8 czerwca o godz. 17.00 w budynku Grudziądzkiego Centrum Caritas ul. Marcinkowskiego 6-8

Osoby które do 8 czerwca nie potwierdzą uczestnictwa dziecka w koloniach i nie będą na spotkaniu organizacyjnym zostaną wykreślone z listy!!!

Zadanie finansowane przez:

Urząd Miejski w Grudziadzu

Grudziądzkie Centrum Caritas
lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.