lip 27, 2015

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Bł. Juty informuje, iż realizuje zadanie dotyczące dystrybucji żywności w ramach programu „Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym – Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″.

Realizowany projekt ma na celu pomoc żywnościową dla ok. 2,5 tysiąca osób miesięcznie, w wyznaczonych terminach dla uczestników projektu. Realizacja zadania ma na celu załagodzić niedostatek i ubóstwo w rodzinie oraz realizację działań na rzecz włączenia włączenia społecznego uczestników projektu.

Program realizowany jest w okresie od 13.07.2015 r. do 29.02.2016 r.

Żywność jest wydawana w punkcie Grudziadzkiego Centrum Caritas przy Al. 23 Stycznia 16 w ściśle określonych terminach.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".