Pomoc materialna

Ideą Grudziądzkiego Centrum Caritas jest, aby żadna osoba naprawdę potrzebująca nie została bez pomocy. Dlatego wśród wielu działań Centrum jest również, organizowana jednorazowo i doraźnie, pomoc materialna, skierowana do skierowanych przez MOPR lub zgłaszający się bezpośrednio do GCC osób, które na skutek wypadków losowych znalazły się w skrajnie trudnej sytuacji.

Grudziądzkie Centrum Caritas działa ta taki przypadku jako pośrednik w pozyskaniu przez osoby potrzebujące np. mebli lub przedmiotów, stanowiących elementy wyposażenia wnętrz, których bezpłatne przekazanie zadeklarowali darczyńcy.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.