Pomoc materialna

Ideą Grudziądzkiego Centrum Caritas jest, aby żadna osoba naprawdę potrzebująca nie została bez pomocy. Dlatego wśród wielu działań Centrum jest również, organizowana jednorazowo i doraźnie, pomoc materialna, skierowana do skierowanych przez MOPR lub zgłaszający się bezpośrednio do GCC osób, które na skutek wypadków losowych znalazły się w skrajnie trudnej sytuacji.

Grudziądzkie Centrum Caritas działa ta taki przypadku jako pośrednik w pozyskaniu przez osoby potrzebujące np. mebli lub przedmiotów, stanowiących elementy wyposażenia wnętrz, których bezpłatne przekazanie zadeklarowali darczyńcy.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.