Paczki świąteczne

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty od wielu lat realizuje zadania publiczne z zakresu pomocy społecznej, w tym pomocy osobom i rodzinom w trudnej sytuacji życiowej oraz wyrównywanie szans tych rodzin i osób.

W okresie poprzedzajacym Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wilkanocne Grudziądzkie Centrum Caritas realizuje zadania publiczne w formie wspierania realizacji zadania publicznego przez Gminę Miasto Grudziądz.

Paczki z okazji Świąt Bożego Narodzenia:

• "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej"
  • "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystających z pomocy społecznej"

Paczki z okazji Świąt Wielkanocnych:
  • "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Wielkanocnych dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej"

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.