Paczki świąteczne

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty od wielu lat realizuje zadania publiczne z zakresu pomocy społecznej, w tym pomocy osobom i rodzinom w trudnej sytuacji życiowej oraz wyrównywanie szans tych rodzin i osób.

W okresie poprzedzajacym Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wilkanocne Grudziądzkie Centrum Caritas realizuje zadania publiczne w formie wspierania realizacji zadania publicznego przez Gminę Miasto Grudziądz.

Paczki z okazji Świąt Bożego Narodzenia:

• "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej"
  • "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystających z pomocy społecznej"

Paczki z okazji Świąt Wielkanocnych:
  • "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Wielkanocnych dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej"

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.