Paczki świąteczne

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty od wielu lat realizuje zadania publiczne z zakresu pomocy społecznej, w tym pomocy osobom i rodzinom w trudnej sytuacji życiowej oraz wyrównywanie szans tych rodzin i osób.

W okresie poprzedzajacym Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wilkanocne Grudziądzkie Centrum Caritas realizuje zadania publiczne w formie wspierania realizacji zadania publicznego przez Gminę Miasto Grudziądz.

Paczki z okazji Świąt Bożego Narodzenia:

• "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej"
  • "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystających z pomocy społecznej"

Paczki z okazji Świąt Wielkanocnych:
  • "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Wielkanocnych dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej"

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.