Zatrudnienie subsydiowane w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty ogłasza nabór wniosków o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.

Celem subsydiowanego zatrudnienia jest aktywizacja osób poprzez refundację pracodawcom kosztów ich zatrudnienia poniesionych na wynagrodzenia brutto oraz obowiązkowe składki na ubezpieczenia społeczne. W ramach projektu Od Aktywizacji do Zatrudnienia przewidziano organizację subsydiowanego na okres do 4 miesięcy w pełnym wymiarze czasu pracy.

Z wnioskiem o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia, może wystąpić podmiot, u którego utworzone miejsce pracy stanowić będzie wzrost netto liczby pracowników w porównaniu ze średnią z ostatnich 12 miesięcy.

Wnioski o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia wraz z wymaganymi załącznikami przyjmowane będą w Biurze Projektu

w Grudziądzkim Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty, ul. Klasztorna 6, 86-300 Grudziądz, pok. 26 oraz w Powiatowym Urzędzie Pracy w Grudziądzu, ul. Parkowa 22, 86-300 Grudziądz.

Dokumenty do pobrania:

- Regulamin zatrudnienia subsydiowanego w projekcie pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia

- Wniosek o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia (PDF)

- Wniosek o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia (DOC)

- Formularz informacji przedstawianych przy ubieganiu się o pomoc de minimis

- Skierowanie na zatrudnienie subsydiowane

- Umowa w sprawie udzielania pomocy na subsydiowanie zatruenienia

- Wniosek o zwrot kosztów zatrudnienia subsydiowanego

- Rozliczenie do wniosku o zwrot kosztó zatrudnienia subsydiowanego

Szczegółowe informacje o projekcie:

- http://www.grudziadz.caritas.pl/aktywizacja/pomoc-bezrobotnym/od-aktywizacji-do-zatrudnienia

- tel. 517 773 082

Data publikacji: 11.02.2019 r.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".