Od Aktywizacji do Zatrudnienia

Tytuł projektu: „Od Aktywizacji do Zatrudnienia”

Program operacyjny: RPKP Regionalny Program Operacyjny Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020

Oś priorytetowa: RPKP.08.00.00 Aktywni na rynku pracy

Działanie: RPKP.08.02.00 Wspieranie aktywności zawodowej w regionie

Poddziałanie: RPKP.08.02.01 Wsparcie na rzecz podniesienia poziomu aktywności zawodowej osób pozostających bez zatrudnienia

Okres realizacji projektu: 01.11.2018 – 31.12.2020

Lider: Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty

Partner: Powiatowy Urząd Pracy w Grudziądzu

Wartość projektu: 2.086.631,40 zł, w tym dofinansowanie z UE: 1.773.636,69 zł

Uczestnicy projektu:
Projekt skierowany jest do osób zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy jako osoby bezrobotne, powyżej 29 roku życia, zamieszkałe w rozumieniu Kodeksu Cywilnego w Grudziądzu lub powiecie grudziądzkim, znajdujących się w szczególnej sytuacji na rynku pracy:
♦ osoby powyżej 50 roku życia,
♦ kobiety,
♦ osoby z niepełnosprawnościami,
♦ osoby długotrwale bezrobotne,
♦ osoby o niskich kwalifikacjach.

Cel projektu:
Zwiększenie możliwości zatrudnienia poprzez aktywizację zawodową 140 bezrobotnych powyżej 29 roku życia znajdujących się w trudnej sytuacji na rynku pracy z terenu Grudziądza i powiatu grudziądzkiego do 31.12.2020 roku.

Projekt zakłada osiągnięcie wskaźnika efektywności zatrudnieniowej na poziomie co najmniej 42%

Zadania w projekcie:
- identyfikacja potrzeb, indywidualna analiza każdego uczestnika projektu oraz diagnozowanie możliwości w zakresie doskonalenia zawodowego oraz stopnia oddalenia od rynku pracy,
 - opracowanie Indywidualnego Planu Działania przygotowanego przez doradcę zawodowego obejmujący podstawowe usługi rynku pracy wspierane instrumentami rynku pracy w celu zatrudnienia danej osoby na rynku pracy,
- kompleksowe i indywidualne poradnictwo zawodowe,
- zatrudnienie w ramach doposażenia lub wyposażenia stanowiska pracy,
- zatrudnienie subsydiowane,
- staże,
- kompleksowe i indywidualne pośrednictwo pracy,
- zwrot kosztów dojazdu na planowane spotkania z doradcą zawodowym, zatrudnienie subsydiowane i staż,
- zwrot kosztów opieki nad dzieckiem.

Dokumenty rekrutacyjne do pobrania:

Formularz zgłoszeniowy

Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w Projekcie

Informacje o projekcie:

ul. Klasztorna 6
86-300 Grudziądz
pokój nr 26
telefon : 517 773 082
e-mail: grudziadz@caritas.pl

Powiatowy Urząd Pracy w Grudziądzu
ul. Parkowa 22
86-300 Grudziądz
telefon : 56 643 84 09
e-mail: togr@praca.gov.pl

Data aktualizacji danych:
9 stycznia 2019 roku

sie 20, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w partnerstwie z Powiatowym Urzędem Pracy w Grudziądzu realizują projekt pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020. 22 sierpnia 2019 r. w Urzędzie Miasta i Gminy Łasin odbędzie się spotkanie informacyjne dla osób zainteresowanych uczestnictwem w projekcie.
mar 8, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w partnerstwie z Powiatowym Urzędem Pracy w Grudziądzu realizują projekt pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020. 11 marca 2019 r. w Gminnym Ośrodku Kultury w Świeciu nad Osą odbędzie się spotkanie informacyjne dla osób zainteresowanych uczestnictwem w projekcie.
lut 22, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty ogłasza nabór wniosków o refundację kosztów doposażenia lub wyposażenia stanowiska pracy w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.
lut 13, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w partnerstwie z Powiatowym Urzędem Pracy w Grudziądzu realizują projekt pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020. 19 lutego 2019 r. w Urzędzie Gminy Gruta odbędzie się spotkanie informacyjne dla osób zainteresowanych uczestnictwem w projekcie.
lut 11, 2019

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty ogłasza nabór wniosków o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.

sty 9, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w partnerstwie z Powiatowym Urzędem Pracy w Grudziądzu realizują projekt pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.