Staże zawodowe

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty ogłasza nabór wniosków o organizację stażu w ramach projektu pn. Młodzi bierni na start, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020.

Nabór wniosków dotyczy osób w wieku 18-29 lat biernych zawodowo, które nie uczestniczą w kształceniu i szkoleniu (osób z kategorii NEET), zamieszkujących w rozumieniu Kodeksu Cywilnego w Grudziądzu lub powiecie grudziądzkim.

Osoba bierna zawodowo – to osoba, która w danej chwili nie tworzy zasobów siły roboczej, tzn. nie pracuje i nie jest osobą bezrobotną.

Osoby z kategorii NEET muszą spełniać łącznie trzy następujące warunki:

- nie pracują (tj. są osobami biernymi zawodowo),

- nie kształcą się (tj. nie uczestniczą w kształceniu formalnym w trybie stacjonarnym albo zaniedbują obowiązek szkolny lub naukę),

- nie szkolą się (tj. nie uczestniczą w pozaszkolnych zajęciach mających na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub ogólnych, potrzebnych do wykonywania pracy, nie szkoliły się w okresie ostatnich 4 tygodni finansowanych ze środków publicznych).

Druki wniosków oraz wszelkie informacje dotyczące projektu można uzyskać w siedzibie Grudziądzkiego Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty,  ul. Klasztorna 6, 86-300 Grudziądz, pokój nr 16,  od poniedziałku do piątku, w godz. 8:00 – 14:00.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych.

Dokumenty do pobrania:

Regulamin organizacji i uczestnictwa w stażu w projekcie pn. Młodzi bierni na start

Wniosek o zawarcie umowy o zorganizowanie stażu w ramach projektu Młodzi bierni na start

Szczegółowe informacje o projekcie:

Grudziądz, dnia 24.01.2020 roku

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".