lip 18, 2016

Światowe Dni Młodzieży w Grudziądzu

W dniach 20-25 lipca odbywać się będą Świtowe Dni Młodzieży w Diecezach, w trakcie których pielgrzymi z zagranicy przebywac będą także w naszej diecezji. Do Grudziądza przybędzie kilkudziesięcioosobowa grupa młodzieży z Angoli w Afryce. Z tej okazji w czwartek 21 lipca odbędzie wieczór modlitwy, śpiewu i tańca z młodzieżą z Angoli. W czasie spotkania przewidziane są tańce lednickie, występ iluzjonisty oraz koncert Pawła Chustaka z zespołu Stróże Poranka.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".