lip 18, 2016

Światowe Dni Młodzieży w Grudziądzu

W dniach 20-25 lipca odbywać się będą Świtowe Dni Młodzieży w Diecezach, w trakcie których pielgrzymi z zagranicy przebywac będą także w naszej diecezji. Do Grudziądza przybędzie kilkudziesięcioosobowa grupa młodzieży z Angoli w Afryce. Z tej okazji w czwartek 21 lipca odbędzie wieczór modlitwy, śpiewu i tańca z młodzieżą z Angoli. W czasie spotkania przewidziane są tańce lednickie, występ iluzjonisty oraz koncert Pawła Chustaka z zespołu Stróże Poranka.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.