lip 18, 2016

Światowe Dni Młodzieży w Grudziądzu

W dniach 20-25 lipca odbywać się będą Świtowe Dni Młodzieży w Diecezach, w trakcie których pielgrzymi z zagranicy przebywac będą także w naszej diecezji. Do Grudziądza przybędzie kilkudziesięcioosobowa grupa młodzieży z Angoli w Afryce. Z tej okazji w czwartek 21 lipca odbędzie wieczór modlitwy, śpiewu i tańca z młodzieżą z Angoli. W czasie spotkania przewidziane są tańce lednickie, występ iluzjonisty oraz koncert Pawła Chustaka z zespołu Stróże Poranka.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.