lip 18, 2016

Światowe Dni Młodzieży w Grudziądzu

W dniach 20-25 lipca odbywać się będą Świtowe Dni Młodzieży w Diecezach, w trakcie których pielgrzymi z zagranicy przebywac będą także w naszej diecezji. Do Grudziądza przybędzie kilkudziesięcioosobowa grupa młodzieży z Angoli w Afryce. Z tej okazji w czwartek 21 lipca odbędzie wieczór modlitwy, śpiewu i tańca z młodzieżą z Angoli. W czasie spotkania przewidziane są tańce lednickie, występ iluzjonisty oraz koncert Pawła Chustaka z zespołu Stróże Poranka.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.