lip 18, 2016

Światowe Dni Młodzieży w Grudziądzu

W dniach 20-25 lipca odbywać się będą Świtowe Dni Młodzieży w Diecezach, w trakcie których pielgrzymi z zagranicy przebywac będą także w naszej diecezji. Do Grudziądza przybędzie kilkudziesięcioosobowa grupa młodzieży z Angoli w Afryce. Z tej okazji w czwartek 21 lipca odbędzie wieczór modlitwy, śpiewu i tańca z młodzieżą z Angoli. W czasie spotkania przewidziane są tańce lednickie, występ iluzjonisty oraz koncert Pawła Chustaka z zespołu Stróże Poranka.

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.